Kongre; Prof. Dr. Avni Yücel ERYILMAZ, Prof. Dr. Osman GÖKÇE, Prof. Dr. Kamil YAZICI anısına düzenlenmiştir.


AMAÇ

Orman kaynakları, ekolojik-çevresel, sosyal-kültürel ve ekonomik–finansal alanlarda etkileri olan, biyolojik çeşitliliği koruma, iklim düzenleme, küresel ısınma ve olası olumsuz etkileri önleme, su üretme, toprak ve su koruma, doğal besin sağlama, kent yaşamını destekleme, kırsal kalkınma, rekreasyon olanağı yaratma, av ve yaban hayatını geliştirme, görsel değerleri koruma, toplumsal kararlığı güçlendirme, toplum sağlığını destekleme, kültürel değerleri koruma, odun ve odun dışı orman ürünleri üretme, gelir yaratma, ihracat olanağı sağlama ve istihdam yaratma gibi pek çok işlevi bulunan varlıklardır. Bu işlevlerin gerçekleştirilmesinde birtakım darboğazlar vardır. Bu darboğazların kaynaklarının büyük bir bölümü iktisadi, sosyal ve kültürel içeriklidir.

Ormancılığın iktisadi, sosyal ve kültürel boyutunun gerek küresel gerekse ulusal ölçekte araştırılması, tartışılması ve değerlendirilmesinin bütünleşik bir şekilde ve eşgüdüm içerisinde yapılması amacıyla 13.09.2001 tarihinde “Ormancılık İktisadi Sosyal Çalışma Grubu (ORMİS)” kurulmuştur. 2001 yılının Eylül ayında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinde geniş katılımla yapılan ilk toplantıda grubun niteliği ve kimlerin üye olabileceği belirlenmiştir.

İlk kongre Ankara Üniversitesi'nin 60. kuruluş yıldönümünde "I. Ormancılıkta Sosyo-ekonomik Sorunlar Kongresi" adı altında 26-28 Mayıs 2006 tarihleri arasında Ilgaz Dağında yer alan Ankara Üniversitesinin tesislerinde yapılmıştır.

İkinci Kongre 2009 Yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Ekonomisi Anabilim Dalı, Üçüncü Kongre 2012 yılında İÜ Orman Fakültesi Orman Ekonomisi, Politikası ve Hukuku Anabilim Dalları tarafından ve dördüncü kongre de KTÜ Orman Fakültesi Orman Ekonomisi Anabilim Dalı tarafından 2015'te gerçekleştirilmiştir.

Beşinci Kongre, dönem başkanlığı görevini üstlenen Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Ekonomisi Anabilim Dalı tarafından 2018'de düzenlenmesi gerekirken, yapılamamıştır.

Beşinci kongreyi yapma görevini Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Orman Fakültesi Orman Ekonomisi Anabilim Dalı gönüllü olarak üstlenmiştir.

ÖNEMLİ TARİHLER

Bildiri/Poster özetlerinin gönderilmesi için son tarih

30 Ağustos 2024

Sempozyum programının açıklanması

15 Ekim 2024

Sempozyum

30 Ekim - 01 Kasım 2024

Sempozyum E-Kitap için tam metinlerin gönderilmesi

30 Kasım 2024

Sempozyum E -Kitabının yayımlanması

15 Aralık 2024

YER

Kongre Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi’nde yapılacaktır.
Adres
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Orman Fakültesi, Doğu Yerleşkesi, 32260, Çünür, Isparta.
Telefon
+90 246 214 6500
Fax
+90 246 214 6599
E-posta
ormanf@isparta.edu.tr
URL
https://orman.isparta.edu.tr